25 Şubat 2011 Cuma

  BDÖ programlarının uygulanışı
  • i)alıştırma ve tekrar,
  • ii) bire bir öğretim,
  • iii) problem çözme ve
  • iv)benzetim,
programları olmak üzere dört çeşittir.
Bireyselleştirilmiş Öğretim:
 Sınıftaki öğrenci sayısı kalabalıklaştıkça her öğrenciye düşen zamanda azalma olacaktır. Çocuğuna özel ders aldırabilen aileler bunun başarıyı artırdığını bilirler. Çünkü bir öğretmen sadece bir öğrenci ile ilgilenmekte ve onun eksiklerini yanlışlarını anında görerek müdahale edebilmektedir. Yine bir sınıfta bulunan öğrencilerin yaşları, yapıları benzer olsa da bunlar arasında büyük ferdî farklılıklar bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin tamamının aynı anda öğrenmesine engel teşkil etmekte; zaman sabitlendiğinde bazı öğrencilerin hemen öğrendiği, bazılarının daha geç öğrendiği, bazılarının da hiç öğrenememediği görülmektedir. İşte bu olumsuzlukların giderilebilmesinin ancak öğretimin bireyselleştirilmesi ile mümkün olacağı bilinmektedir.
Teknikte öğrenci ve öğretmene farklı roller düşmekte ve öğrenci merkez alınmaktadır. Öğretmen sınıftaki tüm öğrencilere değil, sadece 3-5 öğrenciye yönelmektedir. Öğretmen genel anlamda planlama yaparken, öğrenciler kendi öğrenecekleri konular hakkında kararlar almakta, değerlendirme aşamasında yapacaklarını belirlemektedirler.

1 yorum:

  1. The 10 best stainless steel rods for ironing - Tiandora
    Titanium Connect apple watch 6 titanium Rod - Ironing - TITON, trekz titanium headphones India. TitaniumConnect Rod. One of the best rods titanium trim hair cutter reviews for titanium hair trimmer as seen on tv ironing. Includes a great cast iron set and is the titanium bicycle most effective

    YanıtlaSil